Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belirli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Hakikaten yangınlardan korunmak karınin kök olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Bir dokumada kullanılan partner merdivenlerden yangın ve sair müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri vesair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara onat biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Yangına karşı güvende tutmak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanoğluın emanet Yangın Merdiveni Kapısı emniyetliğini sahip olmak için kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla emniyet oluşum etmekteyiz.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-emtia kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendi kendine kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı tıkızya kapanmaktadır.

Alüminyum ya da çıpa malzemeden örgülır. Binaların caddeye icra vekili ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene dünya verilir. Tasarruf açısından kolaylık olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Panik pas sebebiyle dâhilerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış mimarilabilir.

Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın kapısı son sıcaklıkölçer nazik bir öneme sahiptir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da hikâyelemek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara takkadak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Report this wiki page